NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Homo coming-out dag in het voetbal

Nieuwsuur: Homodag in het voetbal | NTR, 11 okt 2012

Er zijn maar weinig voetballers die uitkomen voor hun homoseksualiteit, want in het voetbal is homoseksualiteit nog altijd een taboe. Op Nationale Coming Out Dag 2012 wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en presenteert de KNVB zelfs een plan aan minister Schippers om er iets aan te doen.

Plan
Nationale Coming Out Dag wordt ieder jaar gehouden en dit jaar is er speciale aandacht voor de acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT´s) in de sportwereld. Met het KNVB-plan moet homoseksualiteit in de voetbalwereld meer geaccepteerd worden. Het wordt overhandigd aan minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De KNVB heeft het opgesteld samen met Stichting Meer dan Voetbal, de Alliantie Gelijkspelen, NOC*NSF, de John Blankensteijn Foundation, COC Nederland, scheidsrechter Jeroen Sanders, oud-voetballer Wensley Garden en mensen van de website gay.nl.

Regenboog
Het COC verspreidt op de Nationale Coming Out Dag posters waarop een voetballer te zien is met de regenboogvlag op zijn borst, het internationale symbool voor homo-emancipatie. De organisatie roept mensen op zo'n poster bij hun sportclub op te hangen.

281 keer bekeken

viewcounter