NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Sunny Bergman maakte 'The Sunny Side of Sex'

Pauw & Witteman: Sunny Bergman maakte 'The Sunny Side of Sex' | VARA, 25 okt 2011

In Sunny Bergmans nieuwe vierdelige documentaire The Sunny Side of Sex ging ze op zoek naar vrouwelijke seksualiteit in vier landen: Oeganda, Cuba, China en India. Nederlanders kunnen nog veel leren, bijvoorbeeld van de vrouwen in India, waar seksuele yoga gezien wordt als een spirituele ervaring.

Documentairemaker Sunny Bergman maakte met haar film Beperkt Houdbaar veel los. De documentaire gaf een opvallend eerlijk inkijkje in de schoonheidsindustrie, en dan vooral plastische chirurgie. Zo kroop Bergman zelf op de onderzoekstafel bij een plastisch chirurg die haar aanraadde haar schaamlippen te verkleinen. Zoals ze het zelf omschrijft: ze laat zich in haar eigen doos kijken. De film introduceerde het begrip 'designervagina'.

In haar nieuwe vierdelige documentaire The Sunny Side of Sex ging ze op zoek naar vrouwelijke seksualiteit in vier landen. In Oeganda worden meisjes seksueel opgevoed door hun tantes. In Cuba is reclame verboden en spiegelen jonge vrouwen zich niet aan ideaalbeelden. Op de grens tussen China en Tibet wordt het dagelijks huishouden pertinent buiten de slaapkamer gehouden, en in India wordt seksuele yoga gezien als een spirituele ervaring.

Donderdagavond is het eerste deel van The Sunny Side of Sex te zien op Nederland 3. Sunny Bergman zit aan tafel bij Pauw & Witteman.


818 keer bekeken

viewcounter