NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Grijze haren verven of niet?

KoffieMAX: Grijze haren verven of niet? | MAX, 11 okt 2011

Kent u dat? U kijkt in de spiegel en ja hoor, daar zit er weer een: een grijze haar! En wat doet u dan? Verven of niet verven? Beautyjournalist Monique Lindeboom en Piet-Jan Duivenvoorde, Kapper van het jaar 2010, zijn te gast.

Wist u dat we op steeds jongere leeftijd grijs worden?
En dat dames van 35 jaar en ouder vaak kleuringsmoe zijn? Zij hebben geen zin meer om elke zes weken in de verf te moeten gaan. Maar het is een dilemma, want vaak vinden ze hun eigen grijze haar niet mooi.

Hoe ontstaat grijs haar?
Grijs haar krijgt u door een verouderingsproces. In feite is het afname van pigment in uw haar waardoor het ontkleurt en heel specifiek is er een toename van een bepaald stofje dat hiervoor zorgt: hydrogen peroxide.

Grijs haartrends
Grijs haar is altijd vanzelfsprekend geweest, maar met de toenemende impact van schoonheidsidealen neemt ook de behoefte toe om grijs haar aan te pakken. Ook mannen zijn hier steeds gevoeliger voor. Er komt ook steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan van grijs haar en wat we ertegen kunnen doen.Er is zelfs een pil in ontwikkeling om grijs haar te voorkomen, die moet je dan dus preventief gaan slikken. Deze pil is naar verwachting in 2013 op de markt.In de media zien we een opleving om grijs haar juist weer mooi te gaan vinden. Zelfs voor jonge meiden in de mode is asblond weer een trend. Maar we zien ook steeds mooiere haarkleuringsproducten op de markt komen waarmee je grijs haar op een heel natuurlijke manier kan verven.

1566 keer bekeken

viewcounter