NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Paralympic loopt weer na incomplete dwarslaesie

Pauw & Witteman: Paralympic Monique van der Vorst kan weer lopen | VARA, 11 mrt 2011

De 26-jarige Monique belandde in 1998 door een incomplete dwarslaesie in een rolstoel. De jaren daarna won ze met handbiken en wheelen (een andere naam voor rolstoelracen) vele prijzen waaronder twee keer zilver op de Paralympische Zomerspelen in 2008.

Paralympisch atlete en meervoudig medaillewinnaar Monique van der Vorst kan weer lopen. Ze is nu in training om een marathon te wandelen. De 26-jarige Monique belandde in 1998 door een incomplete dwarslaesie in een rolstoel. De jaren daarna won ze met handbiken en wheelen (een andere naam voor rolstoelracen) vele prijzen waaronder twee keer zilver op de Paralympische Zomerspelen in 2008.

In het voorjaar van 2010 kreeg de Paralympiër opnieuw een ongeluk waarna het gevoel in haar verlamde benen terugkeerde. Sinds kort kan ze weer lopen. Nu bereidt ze zich voor op de Marathon in Rome op 20 maart. Ze doet dan mee aan de wandeltocht van 4 kilometer. Uiteindelijk hoopt ze op de lange termijn een hele marathon te kunnen rennen. Vanavond vertelt Monique van der Vorst in Pauw Witteman hoe haar leven is veranderd en wat voor doelen ze zichzelf heeft gesteld nu ze weer kan lopen.

1829 keer bekeken

viewcounter