NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Pesten verpest levens

Helder: Pesten verpest levens | TELEAC, 31 mrt 2010

Nederland is pestland nummer één. Nergens in Europa wordt zoveel gepest als hier. 650.000 Nederlanders zeggen regelmatig op het werk te worden gepest. Roddelen is het meest voorkomende pestgedrag, maar stelselmatig mensen uitsluiten gebeurt ook veel.

Wie aan pesten denkt, denkt vaak aan kleine kinderen die elkaar op school het leven zuur maken. Maar pesten is van alle leeftijden. Het gebeurt zelfs in het bejaardenhuis. Pesten kan zeer ernstige gevolgen hebben. Veel gepeste mensen worden zo wanhopig dat zelfmoord de enige uitweg lijkt voor hen. Waar komt die wil om te pesten vandaan. Zit dat in ieder mens? En hoe kan je een pestprobleem het beste oplossen? Op al deze vragen geeft psycholoog en pestdeskundige Bob van der Meer een antwoord.

Te gast in Helder: psycholoog en pestdeskundige Bob van der Meer. Waar houdt plagen op en begint pesten? Verder een gesprek met Pien van den Heul, die via het internet door klasgenoten werd getreiterd. Zij vertelt hoe ze hier uit is gekomen. En: Anita Witzier. Zij werd gepest op school en maakte daar zelf een eind aan.

607 keer bekeken

viewcounter