NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Hoedoejijdat.nu: Help, ik laat over me heen lopen

Hoedoejijdat.nu: Help, ik laat over me heen lopen | EO, 7 mrt 2010

"Wanneer er een meningsverschil is, vind ik het moeilijk om daarmee om te gaan. Ik zie het direct als een conflict en vind het vervelend dat ik de ander niet van mijn gelijk kan overtuigen."

"Ik klap met name snel dicht als iemand heel stellig is in zijn mening, of negatief of overheersend is. Dan voelt het alsof die ander mij geen ruimte geeft. Dat maakt mij erg onzeker. Kunnen jullie mij helpen? Ik heb al een assertiviteitscursus gehad, maar eigenlijk heb ik veel meer oefening nodig. Mijn probleem is in het kort dat ik te snel over me heen laat lopen en daar wil ik van af!"

Deze week staat dit probleem van Eeke centraal in de uitzending van Hoedoejijdat.nu. Eeke krijgt bezoek van Herman Wegter. Hij heeft weer een dvd met tips van een dominee, een coach en een ervaringsdeskundige bij zich en wil Eeke hiermee een stap verder te helpen. Eén van de uitdagingen die Eeke krijgt, is met een trainingsacteur in een rollenspel te oefenen hoe ze om kan gaan met conflicten.

Ondertussen gaat Mirjam Bouwman op straat op zoek naar mensen die ook de neiging hebben om conflicten uit de weg te gaan.


485 keer bekeken

viewcounter