NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Scholen en verantwoordelijkheid voor loverboys

Moraalridders: Lucie Mosterd | 12 jan 2010

Maria Mosterd was jarenlang in de greep van een loverboy. Ze schreef daarover het aangrijpende boek 'Echte mannen eten geen kaas'. Volgens haar moeder, Lucie Mosterd, moet dit wel onder schooltijd gebeurd zijn, want voor en na school was Maria altijd netjes thuis.

Maria Mosterd was jarenlang in de greep van een loverboy. Ze schreef daarover het aangrijpende boek 'Echte mannen eten geen kaas'. Volgens haar moeder, Lucie Mosterd, moet dit wel onder schooltijd gebeurd zijn, want voor en na school was Maria altijd netjes thuis. Ook Maria beschrijft in haar boek hoe haar loverboy Manou haar bij of zelfs in de school ophaalde omdat ze 'aan het werk' moest.

Is de school daardoor meeverantwoordelijk voor het feit dat Maria zo lang misbruikt kon worden? Ja, zegt Lucie en ze startte een rechtzaak tegen de school. Nee, zei de rechter vorige week, omdat moeder Lucie vooral zelf primair verantwoordelijk is voor haar dochter. Hoe zit het nu? Probeert Lucie haar verantwoordelijk als moeder af te schuiven? Of heeft de school wel degelijk steken laten vallen?

306 keer bekeken

viewcounter