NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Erectieproblemen, wat nu?

Tijd voor MAX: Erectieproblemen, wat nu? | MAX, 2 dec 2008

Erectieproblemen komen vaker voor dan gedacht. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 mannen last heeft van erectieproblemen.

Bij mannen in de leeftijdgroep 18-39 heeft 5 procent last van erectieproblemen en bij de groep 40-70 heeft 17 procent last van erectieproblemen.

Problemen komen vooral voor bij mannen met risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterol, suikerziekte en overgewicht. Maar ook alcohol en roken zijn niet bevordelijk. Erectieproblemen kunnen zelfs een voorbode zijn van nog niet opgemerkte hart- en vaatproblematiek. Maar bovenal hebben erectieproblemen een negatief effect op de kwaliteit van het (seksuele)leven.

Behandeling van erectieproblemen is mogelijk. Aan de hand van een tabel kan het probleem bepaald worden. Hierdoor kan ook op de juiste wijze een behandeling aangeboden worden. Ga voor meer informatie hierover naar uw huisarts. Heeft u last, houd het dan niet stil! Bespreek het met uw partner en praat er (samen) over met uw huisarts. Slechts 3 procent van de erectiepillen die buiten de apotheek om worden gekocht zijn echt. Het gebruik van illegale (nep)pillen brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee.

386 keer bekeken

viewcounter