NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Ontslagen door de crisis. Wat nu?

Kruispunt: Ontslagen door de crisis. Wat nu? | RKK, 1 mrt 2009

Wie zijn de mensen die nu hun baan kwijt raken? Wat gebeurt er met je als je je baan bent kwijtgeraakt in deze periode? Is het "slechts een job" die je kwijtraakt of tast een ontslag ook je gevoel voor eigenwaarde aan? En hoe reageren kinderen en familieleden op je ontslag?

Ontslagen door de crisis. Wat nu? Portretten van ontslagen werknemers in problemen.

Kruispunt portretteert mensen die hun baan kwijt raken bij o.a. een toeleverancier van Nedcar in Limburg, bij het bedrijf Diolen in Emmen en de drukkerij van de Norbertijnen in Heeswijk Dinther.

Nederland verkeert in een recessie. Het vertouwen in de economie is enorm gedaald en opdrachten voor ondernemingen blijven uit. Bedrijven schrappen daarom op grote schaal arbeidsplaatsen en ontslaan werknemers. Een groeiend aantal kleine bedrijven vraagt faillissement aan.

Meer dan een baan
Wie zijn de mensen die nu hun baan kwijt raken? Wat gebeurt er met je als je je baan bent kwijtgeraakt in deze periode? Is het "slechts een job" die je kwijtraakt of tast een ontslag ook je gevoel voor eigenwaarde aan? En hoe reageren kinderen en familieleden op je ontslag? Kruispunt portretteert mensen die hun baan kwijt raken bij o.a. een toeleverancier van Nedcar in Limburg, bij het bedrijf Diolen in Emmen en de drukkerij van de Norbertijnen in Heeswijk Dinther. Verder maken we kennis met een ondernemer in de Randstad wiens bedrijf in faillissement verkeert en waarbij 40 werknemers hun baan kwijt raakten.

296 keer bekeken

viewcounter