NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Website voor grootouders onbereikbaar kleinkind

Netwerk: Kleinkind onbereikbaar | EO, NCRV, 18 jun 2009

Door het toenemend aantal scheidingen in Nederland, verliezen steeds meer grootouders het contact met hun kleinkinderen. Hoe ver mogen grootouders gaan om het contact met de kleinkinderen te herstellen?

Niet alleen scheidingen zijn de oorzaak dat er geen contact meer is tussen de grootouders en de kleinkinderen. Kleinkinderen worden soms ontvoerd of meegenomen door één van de ouders. Ook ruzie tussen grootouders en kinderen kan ertoe leiden dat opa's en oma's hun kleinkinderen niet meer kunnen zien.

Via de website kleinkindonbereikbaar.nl proberen grootouders alsnog aan hun kleinkinderen te laten weten dat ze hen niet vergeten zijn.De website is opgericht door twee grootouders die nauwelijks contact hebben met hun kleindochter in Polen. Op de website delen grootouders in vergelijkbare omstandigheden hun ervaringen op het forum. Ook kunnen er berichten achtergelaten worden voor de kleinkinderen. Bovendien kunnen grootouders een foto en gegevens van hun kleinkinderen en ouders online registreren en publiceren. Daar is niet iedereen blij mee. Vandaag dient een rechtszaak van een moeder die de gegevens van haar kind van de site wil laten verwijderen. Netwerk spreekt met de betrokkenen.

3613 keer bekeken

viewcounter