NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Kassa gaat op dieet

Kassa: Kassa gaat op dieet | VARA, 24 okt 2009

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland. Inmiddels heeft ruim 46% van de volwassenen last van overgewicht en ruim 15% van de Nederlandse kinderen. Kassa organiseert daarom een afslankspecial.

Bijna 8.000 mensen hebben in september een enquète ingevuld in de Kassa-nieuwsbrief. En velen worstelen met overtollige kilo's, het jojo-effect en mislukte dieetpogingen. Op onze oproep: wilt u meedoen aan een afslankpoging met Kassa, kregen we veel reacties. Kassa heeft een bont gezelschap van 24 lijners geselecteerd (6 mannen en 18 vrouwen). De jongste deelnemer is 20 jaar en de oudste is 71 jaar. En het gewicht varieert van 70 tot 150 kilo. De ene persoon wil 5 kilo kwijt en de ander wel 40. (Sport)diëtiste Léontine van Meggelen van Invorm zal de kandidaten met raad en daad bijstaan.

De enthousiastelingen worden verdeeld in acht groepjes van drie personen. En elk groepje gaat twee maanden lang één van deze acht diëten uitproberen:

1. HCG injecties Dit is een hormoon wat voorkomt in de urine van zwangere vrouwen. Mensen moeten zichzelf dagelijks één prikje geven. Daarnaast volgen de afvallers een streng dieet van maar 500 calorieën.

2. Weight Watchers Een aloude bekende: al 45 jaar een bekend dieet! Onze kandidaten bezoeken een wekelijkse bijeenkomst en krijgen een speciaal dieet en steunen elkaar. Mensen die wekelijks naar een cursus gaan, hebben drie keer meer succes, belooft de Weight Watchers.

3. Sonja Bakker - dieet
Het populairste dieet in Nederland. Drie mensen proberen af te vallen met haar bestseller: Bereik je ideale gewicht. Kom maar op met die eierkoeken!

4. Alli afslankpil
Deze pil is alleen bedoeld voor mensen met extreem overgewicht. Je moet minimaal een BMI van 28 hebben voordat je deze slankmaker mag slikken. Alli belooft vijftig procent meer gewichtsverlies dan met een gewoon dieet.

5. Bodyinvest
Dit dieet is bekend geworden dankzij Erica Terpstra, die revolutionair afgevallen is. Onze drie kandidaten maken samen met een diëtiste een intensief stappenplan. Een speciaal proteïnedieet (Prodimed) speelt daarbij een grote rol.

6. Slimline Dieet Kristallen
Een nieuw product op de markt. Deze drank is gebaseerd op water en kruiden uit de Nepalese Himalaya. Al eeuwen gebruiken Sherpa's de drank om op een verantwoorde manier de honger te onderdrukken. Aangevuld met gezonde voeding en veel beweging zou je snel afvallen.

7. Modifast Intensive
Maaltijdvervangers vaak in de vorm van shakes. Het is een streng dieet van maar 500 calorieën per dag. Het belooft je snel van al je overtollige kilo's af te helpen.

8. Acupunctuur
De afvallers krijgen tijdens een behandeling kleine naaldjes in hun lichaam. Deze Chinese methode zal proberen het "spijsverteringsvuurtje" aan te wakkeren of juist af te remmen, zodat mensen gewicht verliezen.

Wilt u weten of de komende twee maanden de kilo's er vanaf vliegen bij onze 24 kandidaten: kijk dan 2 januari naar de Kassa Afslankspecial. Dan ziet u het eindresultaat. En in deze uitzending krijgt u ook veel informatie over gezonde voeding en hoe u het beste kunt afslanken.

391 keer bekeken

viewcounter