NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

De huishoudcoach

Tijd voor MAX: De huishoudcoach | MAX, 28 apr 2009

De gang van grond tot plafond helemaal opgestapeld met boeken, kranten, dozen, kleren en rommel. Struikelen over de rotzooi. Zolders vol met troep.Is dit verzamelwoede? Of kunt u geen afstand doen van bepaalde spullen? Huishoudcoach Els Jacobs weet er raad mee.

Huishoudcoach Els Jacobs heeft ook tijden gekend waarin zij geen raad wist met de troep in haar huis. Het huis werd beheerst door stapels papieren, ronddwarrelende plukken stof en verhuisdozen vol met spullen. De chaos heeft zij uiteindelijk de deur uit weten te krijgen door zich jarenlang te verdiepen in boeken over uitstelgedrag en door te experimenteren met allerlei organisatiemethoden.

Els Jacobs raakte zo geïnspireerd dat ze haar carrière als onderzoeker en docent stopzette om andere sloddervossen te helpen. Met het bedrijf De HuishoudCoach adviseert Els Jacobs mensen bij het op orde brengen van hun huis. Onder andere met huisbezoeken, e-mail coaching, opruimcursussen, workshops en lezingen. Ze schreef ook twee boeken. Om u op gang te helpen het boek Aan de slag met de Huishoudcoach (ISBN 9789058777928) en om het netjes te houden Alles onder controle met de Huishoudcoach (ISBN 9789058778031).


In Tijd voor MAX praten we met Els Jacobs over opruimen. Ook praten we met mevrouw Hogenbirk, die zichzelf een echte sloddervos noemt.

584 keer bekeken

viewcounter