NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Roken ziekelijke verslaving

Kassa: Roken ziekelijke verslaving | VARA, 20 dec 2008

Een van de meest gehoorde voornemens voor het nieuwe jaar is: ik stop met roken. Maar lukt dat dan ook? Waarom is het zo ontzettend lastig om er vanaf te komen? Hoe kun je de kans van slagen zo groot mogelijk maken? Kassa staat voor een keer helemaal in het teken stoppen met roken.

Kassa volgt 6 kandidaten tijdens hun stoppoging
Zes kandidaten zijn op verzoek van Kassa begin december gestopt met roken. Ze proberen allemaal een verschillende methode uit, willekeurig gekozen. Bij Bert sloeg de methode niet aan, hij is na twee dagen weer begonnen met roken. Saskia heeft nog een paar maal een trekje genomen. De rest heeft tot en met 20 december geen sigaret meer aangeraakt, een hele prestatie! In februari komen we in Kassa bij de proefpersonen terug.

- Bert: Allen Carr's Easyway stoppen met roken
+ Saskia: Hypnotherapie
+ Erik: Rookstoppoli van het St. Lucas Andreas ziekenhuis
+ Jacqueline: Make it Easy
+ Wilma: MediQuit
+ Chris: Prostop lasertherapie

Er zijn natuurlijk nog veel meer methoden en hulpmiddelen om te stoppen met roken. Zie bijvoorbeeld http://www.nederlandstopt.nu/ en www.Stivoro.nl. Pauline Dekker en Wanda de Kanter, allebei longarts in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en schrijvers van het boek 'Nederland Stopt met Roken', geven in de studio toelichting.

572 keer bekeken

viewcounter