NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Vergeet ze niet

Tijd voor MAX: Actueel: Vergeet-ze-niet | MAX, 14 sep 2009

Maar liefst één miljoen ouderen voelen zich wel eens eenzaam. En 200.000 ouderen hebben slechts één keer in de vier weken sociaal contact. Vandaag start Het Nationaal Ouderenfonds de landelijke actie Vergeet-ze-Niet. Met deze actie vraagt het fonds aandacht voor de eenzaamheid onder ouderen.

Het Nationaal Ouderenfonds schiet ouderen die dreigen te vereenzamen te hulp. Het fonds organiseert diensten en activiteiten die ouderen helpen zoveel mogelijk deel te nemen aan het dagelijks leven. Deze diensten en activiteiten kosten geld. Bij diverse bloemisten, tuincentra en bouwmarkten zijn speciale Vergeet-ze-niet-planten te koop. Planten geven mensen een fijn gevoel. De natuurlijke groene kleuren van de bladeren en de verschillende kleuren van de bloemknoppen maken dat mensen zich prettig voelen. Van de opbrengst gaat 1 euro direct naar het Nationaal Ouderenfonds. Het fonds besteedt dit geld aan bestaande en nieuwe projecten op het gebied van eenzaamheidsbestrijding onder ouderen in Nederland.


In de studio praten we met mevrouw Van der Pluym (90 jaar). Zij vertelt uit eigen ervaring dat als zij het contact niet opzoekt, vereenzaming op de loer ligt. Zij kon een tijdje niet naar buiten door een blessure en zag daardoor ook niemand. Zij onderschrijft het belang van deze campagne!

Mariska Burgstede vertelt namens het Nationaal Ouderenfonds wat het belang is van deze actie.


De actie loopt van 14 september tot en met 3 oktober 2009.

393 keer bekeken

viewcounter