NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Hartproblemen beachvolleybalster Sanne Keizer

Pauw & Witteman: Hartproblemen van beachvolleybalster Sanne Keizer | VARA, NPS, 28 feb 2008

Keizer werd in januari 2006 geopereerd om haar hartritmestoornis te verhelpen. Keizer traint weer en hoopt een ticket voor de Olympische Spelen in Peking 2008 te veroveren.

Beachvolleyballer Sanne Keizer werd in 2002 wereldkampioen onder de achttien jaar, in 2003 Nederlands kampioen en behaalde verder tal van andere aansprekende successen.

Keizer switchte van indoorvolleyball naar beach ten eerste vanwege de grotere mentale en fysieke uitdaging. Beachvolleyball wordt gespeeld in het rulle zand, met slechts twee personen in het veld. Hierdoor hebben de spelers veel meer verantwoordelijkheid dan bij gewoon volleybal waar 6 mensen in het veld staan. Verder kunnen beachvolleyballers niet gewisseld worden en moeten ze qua techniek sterke allrounders zijn.

Ten tweede kreeg Keizer in de sporthallen steeds benauwdheidaanvallen. Naar later bleek werd dit veroorzaakt door een hartritmestoornis. Ze werd daar in januari 2006 voor geopereerd en ging weer trainen. Vanaf eind maart zal zij met haar medespeelster Mered de Vries meedoen aan de 'World Tour' en onder meer Australië, Korea, Japan en Canada aandoen. Keizer hoopt hiermee een ticket voor de Olympische Spelen in Peking te veroveren.

378 keer bekeken

viewcounter