NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Een bijzonder peloton 2012 (1)

Een bijzonder peloton: Aflevering 1 | NTR, 26 aug 2012

Deze zomer traden negentien Limburgse jongeren in de voetsporen van Eddy Merckx, Lance Armstrong en Cadel Evans. Zij waagden zich aan de beklimming van de Mont Ventoux.

Bijzondere kinderen moet je op een bijzondere manier inspireren. Dat was de gedachte die het Limburgse orthopedagogisch behandelinstituut Gastenhof ertoe bracht een groep jongeren klaar te stomen voor de beklimming van de Mont Ventoux. Niet zomaar een beklimming, de Mont Ventoux geldt als één van de zwaarste beklimmingen van de Tour de France. In een zesdelige serie volgen Belgin Inal en Ferenc Lorch een aantal van de jongeren, allen licht verstandelijk beperkt, elk met hun eigen problematiek. De serie laat zien wat dit project betekent voor hun doorzettingsvermogen, hun zelfvertrouwen en de manier waarop ze met elkaar omgaan.

Anita is 18 jaar en heeft ADHD symptomen. Ze heeft een veelbewogen leven gehad en is daardoor emotioneel dichtgeklapt. Niki is 17 jaar en heeft een hechtingsstoornis.Younes is 15 jaar en is als kind mishandeld. Roxanne  is 18 jaar, autistisch en leeft in haar eigen wereld. Haar grote passie is voetbal en dan met name Roda JC. Chukwu is 15 jaar en is door zijn ouders geadopteerd uit Nigeria. Remco is 23 jaar, hij is een voormalige zwerfjongere en is in zijn vroege jeugd mishandeld.

93 keer bekeken

viewcounter