NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Kijken in de ziel - artsen (3): Wikken en beschikken

Kijken in de ziel: Wikken en beschikken | NTR, 13 aug 2012

De dokter en de patiënt hebben een gemeenschappelijk belang: ze willen allebei dat de patiënt beter wordt. Maar dat is lang niet altijd haalbaar. Wie neemt dan uiteindelijk de beslissing of er wel of niet doorbehandeld wordt: de dokter of de patiënt? En zit de grote verantwoordelijkheid die op een arts drukt hem nooit in de weg?

Wat zijn de dilemma's waar een arts mee te maken krijgt? Moeten we willen genezen tot elke prijs? Is de dood in feite een uit de hand gelopen vorm van ziekte?

Na de series over psychiaters (bekroond met de Zilveren Nipkowschijf), voetbaltrainers, advocaten en politici komt de NTR nu met een nieuwe serie van Kijken in de Ziel, waarin Coen Verbraak praat met artsen. Wat zijn de dilemma’s waar een arts mee te maken krijgt? Moeten we willen genezen tot elke prijs? Is de dood in feite een uit de hand gelopen vorm van ziekte? En is marktwerking in de zorg echt zo slecht? Vanaf 30 juli praten cardiologen, oncologen, chirurgen, neurologen en tal van andere medici zes weken lang met Coen Verbraak over hun vak én over zichzelf.

145 keer bekeken

viewcounter