NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Kamer 202 (2012): Afl. 4

Kamer 202: Aflevering 4 | NTR, 27 feb 2012

Als je stil blijft zitten, kwijn je weg, is het motto van Kamer 202-patiënt Henk van Grol. Hij is 90 jaar, woont nog zelfstandig en gaat er elke dag nog op uit. Joyce Antonisse (30) moet een blaasbiopsie ondergaan.

Serie reportages over het leven van patiënten die toevallig met elkaar op dezelfde ziekenhuiskamer belanden. Het wel en wee van patiënten die terechtkomen in kamer 202 van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer wordt gevolgd. Mensen die elkaar nog nooit eerder hebben gezien, liggen van de ene op de andere dag op dezelfde kamer. Mensen met uiteenlopende aandoeningen. Mensen van verschillende achtergronden en milieus. Mensen die komen en gaan. Er zijn ergernissen, er is verbazing, maar er ontstaan in korte tijd ook banden voor het leven. Vooroordelen worden bevestigd, maar ook sterk ontkracht. En welke geheime bekentenissen doen de patiënten voor de badkamercam? De locatie is het uitgangspunt. Wat voor levensverhalen komen er zoal voorbij op een doorsnee ziekenhuiskamer?

Als je stil blijft zitten, kwijn je weg, is het motto van Kamer 202-patiënt Henk van Grol. Hij is 90 jaar, woont nog zelfstandig en gaat er elke dag nog op uit. Zelf de boodschappen doen, fietsen, naar koor, klaverjassen en zoveel mogelijk reizen. Henks grote angst is dan ook dat hij na de prostaat-operatie waarvoor hij hier is een tijd lang thuis komt te zitten. En hoe moet dat dan met zijn drukke sociale leven? Joyce Antonisse (30) loopt al jaren met haar gezondheid te kwakkelen. Ze is al meerdere keren opgenomen geweest en had zich dan ook voorgenomen dat ze in 2012 geen ziekenhuis van binnen ging zien. Helaas, dit voornemen is niet gehaald. Ze moet namelijk een blaasbiopsie ondergaan. Joyce hoopt dan ook dat ze na deze operatie zich echt beter gaat voelen!

317 keer bekeken

viewcounter