NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Dokument: Loverboyteam

Dokument: Loverboyteam | NCRV, 24 sep 2012

De Regionale Recherche Dienst van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond heeft als proef een speciaal team samengesteld: het Loverboyteam. Hoe lastig is het nou eigenlijk om daders op te sporen en vooral ook vervolgd te krijgen en waarom zitten hun jonge slachtoffers, vaak minderjarige meiden uiteindelijk ergens in Nederland ondergedoken en doen ze maar mondjesmaat aangifte?

Het speciale Loverboyteam zoekt naar nieuwe methoden om loverboys beter op te kunnen sporen en vaker veroordeeld te krijgen. Regisseur Nan Rosens volgt ruim een jaar lang twee zaken van het team, namelijk de zaak Kelly en de grote zaak Cornell. In de zaak Cornell draait het om drie minderjarige meisjes en meerdere verdachten die hen tot prostitutie aanzetten. In de andere zaak doet een zelfstandig werkende prostituee aangifte van uitbuiting.

De jonge rechercheurs Brenda, Michel en André horen de slachtoffers, verhoren de verdachten en achtervolgen daders. Door de ogen van teamchef Jan zien we de armoede en triestheid achter deze loverboypraktijken. Loverboys maken steeds meer gebruik van internet bij het ronselen en ‘verkopen’ van meisjes, daarom worden er lokprofielen geplaatst, maar waar ligt daarbij de grens? We volgen het team in de verhoorkamer, op straat, bij arrestaties en in de rechtbank. Officier van justitie Sanne toont ons de mazen en grenzen van de wet rond de bewijsvoering. In Loverboyteam zijn we getuige van de aanpak en de successen maar ook van de obstakels waar het team tegenaan loopt.


182 keer bekeken

viewcounter