NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Puberruil: Beperkte Pien vs bedreven Chanine

Puberruil: Pien vs Chanine | KRO, NTR, 14 aug 2012

Op jonge leeftijd had Pien een cyste in haar hersenen die een waterhoofd veroorzaakte. Ze ruilt met Chanine uit Beuningen. Chanine is een bedreven meisje.

Chanine
Chanine uit Beuningen is een bedreven meisje. Ze doet fanatiek aan synchroonzwemmen samen met haar zus, daarnaast speelt ze al sinds haar vijfde viool in een jeugdorkest. Ze is niet graag alleen en ziet haar vriendinnen het liefst iedere dag. Dan gaan ze winkelen, een filmpje kijken, samen iets lekker bakken of de kroeg in.

Pien
Goedlachse Pien uit Haarlem straalt één en al vrolijkheid uit. Ze is een echte doorzetter. Op jonge leeftijd had Pien een cyste in haar hersenen die een waterhoofd veroorzaakte. Hierdoor praat ze iets langzamer en is ze spastisch in haar benen. Pien draagt spalken om haar voeten in de juiste positie te houden. Ze is enorm positief en dat werkt aanstekelijk. Daarom heeft ze haar eigen fonds opgericht: ‘Pien helpt’. Haar fonds valt onder NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Ze verkoopt hiervoor zelfgemaakte armbandjes en kettinkjes. Met de opbrengst brengt ze dromen in vervulling van gehandicapte jongeren.

152 keer bekeken

viewcounter