NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Per ongeluk: In de kreukels

Per Ongeluk: Niels Kooy | EO, 3 jul 2007

De chauffeur van een vrachtwagen achter Niels ziet een file over het hoofd en botst op zijn auto. Voor de zwaargewonde en beklemde Niels ziet het er dan somber uit.

Het tv-programma 'Per Ongeluk' volgt mensen die door een verkeersongeluk een ingrijpende levensverandering doormaken. Presentatrice Marion Lutke ontmoet verschillende slachtoffers met hun verhalen van pijn, onbegrip en strijd maar ook van passie, hoop en doorzettingsvermogen.

Deze aflevering: Niels Kooy rijdt na een drukke werkdag over de A28 richting Utrecht. Ter hoogte van Den Dolder komt Niels in een file te staan. De vrachtwagenchauffeur achter Niels ziet de file over het hoofd en belandt op zijn auto. Niels komt door de enorme klap compleet klem te zitten en een paar spannende uren breken aan om Niels te bevrijden uit zijn autowrak. Dat hij er uiteindelijk levend uit komt verbaasd iedereen die er om heen staat. In deze aflevering zien we live-beelden van het ongeluk en horen we hoe een toevallige passante, Ellen Kamstra, er voor zorgt dat Niels bij zijn positieven blijft. Zij houdt hem op de hoogte van alles wat er gebeurt en praat voortdurend tegen hem. Niels weet niet wat er zich om hem heen afspeelt en hoort alleen sis- en slijpgeluiden van de brandweer die hem probeert te bevrijden. Ellen blijkt voor Niels van levensbelang. Ook op de vrachtwagenchauffeur heeft het ongeluk grote impact. Hij wordt veroordeeld tot onder andere een taakstraf en een geldboete vanwege zijn onoplettendheid. Het ongeluk heeft ook tot gevolg dat hij het angstig vindt om te rijden, vooral in files. Hij overweegt zelfs een ander beroep te gaan uitoefenen. Het verhaal van Niels, Ellen, de vrachtwagenchauffeur en andere betrokkenen. Met al deze mensen gaan we terug naar de plek van het ongeluk.

143 keer bekeken

viewcounter