NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

De verkiezingen en de zorg

EenVandaag: Thema-uitzending verkiezingen: zorg | AVRO, 25 aug 2012

Actualiteiten In de aanloop naar de verkiezingen vier uitzendingen rondom de actuele verkiezingsthema's bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Thema: Zorg.

Vier zaterdagen brengt EenVandaag thema-uitzendingen die in het teken staan van de verkiezingen. Vier weken, vier thema's: werk, zorg, wonen en Europa. Vandaag de tweede aflevering: zorg.

De betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg zijn voor veel kiezers de belangrijkste thema's bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Dat bleek uit onderzoek van ProDemos en EenVandaag onder de leden van het EenVandaag Opiniepanel.

Tegelijkertijd is er grote weerstand tegen veranderingen in de zorg. Kiezers zijn massaal tegen maatregelen als een verhoging van het eigen risico, een versobering van het basispakket of van de AWBZ.

Vanavond staat EenVandaag compleet in het teken van de zorg. In de studio zijn Fleur Agema (PVV) en Mona Keijzer (CDA) te gast, om de standpunten van hun partijen uiteen te zetten. Krijgen tachtigjarigen bijvoorbeeld nog een nieuwe heup, en moeten we onze eigen ouders in huis gaan nemen?

Ook is sneltekenaar Michiel van de Pol present om zijn visie te schetsen.

88 keer bekeken

viewcounter