NPO Gezond

Daar word je beter van!

Bekijk de uitzending

Vertrouwenscrisis in de zorg

Het wetenschapscafé: Vertrouwenscrisis in de zorg | TELEAC, 13 nov 2009

Artsen die jarenlang verkeerde medicijnen voorschrijven en onjuiste diagnoses stellen, het komt voor. Het vertrouwen in medici, bestuurder en toezichthouders wordt volgens hoogleraar Kim Putters ernstig geschaad als misstanden in de zorg niet adequaat worden aangepakt.

Jarenlang schreef een verslaafde neuroloog in het Medisch Spectrum Twente verkeerde medicijnen voor en stelde onjuiste diagnoses. Hoe heeft deze neuroloog zo lang zijn gang kunnen gaan?

Kim Putters is hoogleraar Management van instellingen in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij waarschuwt in zijn oratie 'Besturen met duivelselastiek' voor een vertrouwenscrisis in het bestuur van de gezondheidszorg. Het vertrouwen in medici, bestuurder en toezichthouders wordt volgens hem ernstig geschaad als misstanden in de zorg niet adequaat worden aangepakt.

De journalisten in het forum hebben het vandaag onder meer over: dino's toch echt warmbloedig, de zelfremmende Volvo en de Groenlandse ijskap smelt. In het forum: Martijn van Calmthout, chef wetenschap van de Volkskrant, Anouck Vrouwe, freelance wetenschapsjournalist en Arnout Jaspers, wetenschapsjournalist bij Natuurwetenschap en Techniek. In de kettingvraag: welke provincies praten het beste Engels, en waarom?

134 keer bekeken

viewcounter