NPO Gezond

Daar word je beter van!

Help

Hoe kan ik een video bekijken?

Op een groot aantal plekken op NPO Gezond vindt u video's. Voor het afspelen van video's gebruikt NPO Gezond een speciaal voor de publieke omroep ontwikkelde NPO-Player (gebaseerd op HTML5 en Flash).

De video's op NPO Gezond worden via deze players als stream aangeboden. Dit betekent dat de bestanden niet helemaal op uw computer worden gezet, maar dat ze direct worden afgespeeld. Voor het afspelen van de video's hebt u een videoplayer nodig. Vaak zit deze al standaard in uw browser en hoeft u niets te doen. Wanneer deze nog niet is geïnstalleerd, wordt dit in het scherm weergegeven. U kunt de videoplayer dan zelf downloaden.

Onderin het scherm van de videoplayer vindt u knoppen waarmee u de video kunt afspelen of stopzetten, het geluidsvolume kunt bepalen of de videoplayer beeldvulend te maken. Ook vindt u hier knoppen waarmee u de video kunt delen via sociale media of kunt embedden op uw site of blog.

Waarom kan ik sommige video's niet bekijken?

Voor het afspelen van video's gebruikt NPO Gezond een speciaal voor de publieke omroep ontwikkelde NPO-Player (gebaseerd op HTML5 en Flash).
Meer informatie over deze player vindt u op de website van de NPO.

Ouder materiaal kunt u soms niet met deze player bekijken omdat dit niet het juiste formaat heeft. Wij vinden het fijn als u dit aan ons doorgeeft via het contactformulier. Soms kan materiaal dan alsnog in het juiste formaat online worden gezet.

Zorg ervoor dat u altijd de laatste versies van uw browser (Internet Explorere, Google Chrome en Firefox) heeft geïnstalleerd en dat uw Firewall zo is ingesteld dat het afspelen van video's is toegestaan. Wanneer uw Firewall problemen geeft, dan kunt u het beste contact op nemen met uw netwerkbeheerder of internetprovider. NPO Gezond kan hierbij helaas geen ondersteuning bieden.

Ook kan het voorkomen dat een omroep het videomateriaal niet meer beschikbaar stelt via internet of dat het materiaal uitsluitend geschikt is voor kijkers van 16 jaar en ouder. In dat geval krijgt u een foutmelding. Materiaal voor 16 jaar en ouder kunt u wel bekijken na 22.00 uur.

Via het contactformulier kunt u ons op de hoogte brengen van een  niet-werkende video. Dat stellen wij zeer op prijs.

Silverlight en Chrome

Sommige video's kunt u uitsluitend afspelen wanneer op uw computer Silverlight is geïnstalleerd. De plugin hiervoor werkt echter niet in Chrome. Het bekijken van deze video's kan daarom uitsluitend in browsers als Firefox of Internet Explorer. Internet Explorer werkt uitzluitend op een PC.

Waarom begint mijn video niet bij het juiste fragment?

NPO Gezond selecteert vaak fragmenten uit programma's. Fragmenten zijn in de meeste gevallen een 'uitsnede' uit een hele uitzending, waarbij er virtueel een fragment is geknipt. Kijkt u via een tablet of mobiel, dan is het op dit moment in sommige gevallen nog niet mogelijk het fragment aan het begin te laten starten.
Om u van dienst te zijn vermelden wij bij fragmenten altijd de starttijd rechts onder de player. U kunt dan met uw muis naar deze starttijd scrollen. Soms moet u daarvoor even wachten tot de video (gedeeltelijk) geladen is. In de nieuwe NPO-Player zijn begin- en eindpunt van het fragment in veel gevallen zichtbaar in de vorm van driehoekjes.

RSS

NPO Gezond biedt u de mogelijkheid om van uw zoekresultaten een RSS-feed te maken. Zo kunt u gemakkelijk op de hoogte blijven van de TV-uitzendingen die NPO Gezond over uw onderwerp publiceert op de website. Hiervoor klikt u op de link 'Maak van dit zoekresultaat een RSS-feed' (rechts van de zoekresulatten) en plakt u de url uit de browser in uw RSS-reader.

Cookies

NPO Gezond maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u hier.